SitemapKontakta ossSkriv ut sidan Svenska
Du är här » Nyheter

Senaste nytt

Det finns inga aktuella nyheter för närvarande.
Vi har företagscertifikat för AC
 

Från 1 juli 2017 skärps kraven gällande användande av köldmedia/AC-gaser.

 

Användande av köldmedia till AC-utrustning så kallade fluorerande växthusgaser, får från och med den 1 juli 2017 skärpta krav.  Fram till den 1 juli är det tillåtet för kunder med personligt certifikat kategori V eller högre att köpa köldmedia.Från och med 1 juli krävs att företag som vill köpa köldmedia måste ha ett så kallat företagscertifikat. För att företag ska kunna erhålla ett certifikat krävs bland annat att det finns minst en person med certifierad kompetens av lägst kategori V.

 

Skyldig att kontrollera att verkstaden har certifikat
Som distributör är Autoexperten skyldig att kontrollera att verkstaden har certifikat  innan försäljning. Det innebär att butikerna inte får sälja till kunder som inte innehar rätt certifikat. Kontrollen gör butiken antingen genom att verkstaden fysiskt visar sitt certifikat vid köp eller så görs kontrollen på www.incert.se. Vid eventuell kontroll av tillsynsmyndighet ska butiken kunna uppvisa vilka som köpt dessa produkter.Som distributör av köldmedia är Autoexpertenbutiken också skyldig att ta emot eventuell retur/restgas av kunder som har köpt köldmedia från samma butik. Eftersom detta räknas som farligt avfall bör verkstäder kontakta sin Autoexpertenbutik i dessa fall.

Högre krav på AC-utrustning
Det ställs också högre krav på AC-utrustning och verktyg samt egenkontroll av dessa, såsom löpande kalibrering av utrustningen. Verkstäder som har AC-maskiner kan genom Autoexperten teckna serviceavtal med KGK Workshop Partner som kalibrerar och kontrollerar AC-utrustning enligt ISO 17025. Verkstäder kan kontakta sin Autoexpertenbutik för mer information och för tecknande av avtal.

Logga in  Larssons Bilverkstad AB | Storgatan 32 | 364 42 Lenhovda | Tel. 0474-200 22 | info@larssonsbilverkstad.se